BOEK NU
24
Oct, 2021
Created with Sketch.
25
Oct, 2021
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Volwassenen
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Kinderen

Activiteiten in de buurt

Behalve wandelen, fietsen, paardrijden, uitrusten en genieten ter plekke is er voor wie wil in de nabije omgeving natuurlijk genoeg te bezoeken.
Wat is er dan in die omgeving?
Er is vlakbij een heel groot meer Lac de Madine met zelfs een strand…heerlijk voor erg warme zomers of lange wandelingen eromheen. Je kan er ook zeilen. Je kan in St Mihiel kanoën op de Maas of je kunt gaan vissen.

De Butte de Montsec is wel het mooiste monument (slechts op 10min. van hier), je hebt er een geweldig uitzicht, kilometers ver als het mooi weer is. Verdun is ongeveer 45 min. hiervandaan en uiteraard zijn Metz en Nancy twee mooie oude grote steden die zeker een bezoek waard zijn.

In Metz is niet lang geleden een tweede Centre Pompidou geopend, maar ook Nancy heeft zijn historie, zoals de gouden Place Stanislas, maar ook de zaterdag markt…en…Sinterklaas woont er, zeggen ze hier!

Voor de sportieven onder jullie kun je hier eindeloos mountainbiken of fietsen, maar wel voor Die Hards, het is niet echt een omgeving waar je fietsend “kuiert” want het is nogal heuvelachtig.

Voor wie is deze vakantie in Frankijk?

Voor iedereen, of je nu jong of ouder bent, rust zoekt of avontuur , een romantisch weekendje of een familie vakantie of met een grotere groep op vakantie wilt , midden in de natuur…alles kan!
We organiseren ook evenementen ”op maat”…altijd leuk en afwisselend!

 

 

 

 

 • Butte de Montsec

  Prachtig uitzicht over talloze dorpjes, op een heuvel hier vlakbij. Er is een monument uit de eerste en tweede wereldoorlog boven op de heuvel met een plaquette van brons waar St Christophe ook op staat (goed zoeken). Deze Butte is Amerikaans grondgebied.

 • Lac de Madine

  Een gigantisch meer met van alles, zwemmen, zeilen, varen, strandjes etc..

 • Brocantes

  In de kloosterwinkel worden de “Brocantes ”aangegeven: rommelmarkten in de buurt, erg frans..vieze broodjes en wijn, ongezellige tafels, maar een geweldige sfeer, met allerlei rommel en “leuke meuk”.

 • Geitenkaasboerderij in Chaillion

  Heerlijke kaas en warme ontvangst.

 • KanoĂ«n

  In Saint Mihiel kun je kanoën over de Meuse, de Maas.

 • Verdun

  LA guerre , DE oorlog is hier de eerste en niet de tweede. Het “Sailliant de Saint Mihiel” ( bloedbad van St Mihiel) werd een van de hevigste gevechten uit de eerste wereldoorlog . Ook in ons bos is het vol van loopgraven en bunkers. Ook hier was en is nog steeds een bunker . Onder de toren en volledig in tact, we hebben er de grote houtkachel in geplaatst.In het bos staat hier vlakbij overigens nog een “Hotel Allemande”een Duits altaar uit diezelfde oorlog, we komen er regelmatig te paard langs en jullie kunnen er makkelijk heen wandelen.

 • Bateau Touristique

  in Verdun kan je tochtjes maken op een boot en ondertussen lunchen, of een lekker diner! “Des Flammes à la lumière , ook in Verdun,in juni en juli zijn er de bekende grote lichtspectakels: met honderden figuranten die taferelen uit de oorlog ten tonele brengen, met muziek en een groot lichtspel, indrukwekkend! Zeker nu het begin van de eerste wereldoorlog precies 100 jaar geleden is . Er is in Verdun ook een grote onderaardse citadel.

 • Metz

  Een grote stad, maar als je hier langer bent en even weer “ de wereld in” wilt, is Metz een vriendelijke mooie vrolijke stad met een schitterende kathedraal…en een gezellig plein met een heerlijk biologisch restaurantje, echt een aanrader!

 • Le Vent des forĂŞts

  Kunstwerken op mooie plaatsen in de bossen.

 • Domremy

  Jeanne d’Arc is hier niet ver vandaan geboren in Domremy een klein dorpje aan de Maas. Iets verder in Vaucouleurs herinneren veel ruines aan haar aanwezigheid daar en haar eerste ontmoeting met Robert de Baudricourt waar zij hem om een paard en een kleine bescherming vroeg, om op weg te gaan naar de koning. Vlakbij Domremy staat een gigantische en werkelijk schitterende kathdraal als eerbetoon aan Jeanne en in Domremy zelf is een klein museumpje over haar en haar bijzondere leven. Jeanne is hier overigens ook geweest, zij wilde dit klooster graag bezoeken maar werd geweigerd omdat het niet voor vrouwen toegankelijk was, het kloosterleven was uitsluitend een mannen –gebeuren.